Juhlavuosi 2017

PNK:n juhlavuosi 2017

Vuonna 2017 juhlistamme 60 vuotiasta Paavo Nurmi -keskusta sekä Suomen satavuotista itsenäisyyttä! Lisäksi käynnissä on Liikkumisen unelmavuosi. Tämä Valo ry:n koordinoima hanke on ennen kaikkea tapa toimia – innostaen, osallistaen ja rohkaisten kokeilemaan. Liikkumisen kynnys pyritään tekemään matalaksi ja sen myötä uudella tavalla lisäämään liikettä, hyvinvointia ja iloa jokaisen arkeen. Niin kuin mekin PNK:ssa kannustamme tekemään!

#60vinkkiä -kampanja

Juhlavuoden kunniaksi haluamme kerätä vuoden aikana 60 erilaista hyväksi havaittua käytännöllistä vinkkiä parempaan oloon, hyvinvointiin sekä jaksamiseen arjessa. Lanseeraamme vuoden 2017 loppuun asti jatkuvan #60vinkkiä -kampanjan, jonka kuukausittain vaihtuvat teemat kannustavat sinua pohtimaan hyvinvointiisi vaikuttavia asioita eri näkövinkkelistä. Jokaisen kuukauden lopussa julkaisemme parhaimmat vinkit sekä Facebookissa että kotisivuillamme. Jaa siis vinkkisi, osallistut samalla leffalipun arvontaan (arvomme 1 lipun/kk, voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti)! Poimi hyvät ja toimivat ideat omaan hyvinvointiin!

Marraskuun teema: Sosiaaliset verkostot

Sosiaaliset verkostot – mm. perhe, ystävät ja tuttavat, työkaverit, naapurit, harrastusryhmät ja muut yhteisöt – vaikuttavat sekä arkikokemuksen että tutkimustiedon mukaan monin tavoin terveyteemme. Hyvät ihmissuhteet, avun ja tuen saaminen ja antaminen sekä aktiivinen osallistuminen yhteisiin toimiin pidentävät ikää ja edistävät terveyttä. Määrä ei kuitenkaan korvaa laatua: jo yksikin hyvä ihmissuhde voi tarjota riittävästi tukea. Avun ja tuen saamisen lisäksi myös niiden antamisen on havaittu vaikuttavan myönteisesti terveyteen.

Mikä on sinulle tärkein sosiaalisen verkoston osa? Entä miten pidät siitä huolta ja vahvistat sosiaalisia suhteitasi?

Voit osallistua #60vinkkiä -kampanjaan joko vastaamalla kyselyyn tai julkaisemalla vinkkisi Facebookissa tai Instagramissa. Merkitse julkaisu tunnisteella #60vinkkiä ja #paavonurmikeskus, niin ideat ja vinkit kerääntyvät PNK:n sosiaaliseen mediaan muidenkin löydettäväksi. Vastausaikaa on 30.11.2017 asti.

Lokakuun teema: Hyvä uni

Ihminen nukkuu noin kolmasosan elämästään. Riittävä ja hyvälaatuinen yöuni edistää terveyttä samalla tavalla kuin säännöllinen liikunta ja terveellinen ravinto.  Uni mm. parantaa oppimista, muistia, keskittymiskykyä ja tarkkaavaisuutta sekä lisää luovuutta, joustavuutta ja rentoutta.

Lue vinkit hyvään uneen tästä.

Syyskuun teema: Kiireetön paluu arkeen

Moni palasi viimeistään syyskuussa takaisin töiden pariin ja kiire saattaa hiipiä kalenteriin. Lue kootut vinkit, miten kiireetön töihin paluu onnistuu!

Elokuun teema: Luonnossa liikkuminen

Tiesitkö, että luonto vaikuttaa myönteisesti terveyteen ja hyvinvointiin tutkitusti ainakin kolmen väylän kautta:

  • Fyysinen aktiivisuus lisääntyy luonnossa, sillä liikumme luonnossa huomaamattamme reippaammin kuin sisätiloissa, vaikka liikunta tuntuu kevyemmältä.
  • Luonto elvyttää ja auttaa palautumaan stressistä. Keskittymiskyky paranee, ja syke ja verenpaine voivat madaltua.
  • Luonnossa liikkuminen edistää sosiaalista hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä: Suhtaudumme myönteisemmin muihin ihmisiin, ja mielialamme kohenee hyvin nopeasti. (Lähde: Metsähallitus, www.luontoon.fi

Lue luontoliikuntaan liittyvät kootut vinkit ja faktat tästä.

Kesäkuun teema: Lihaskuntoharjoittelu

Lihakset laiskistuvat nopeasti, ellei niitä käytä. Lihaskuntoharjoittelua ei siis parane unohtaa kesälomallakaan. Lihaksia voi harjoittaa kuntosalitreenillä, mutta myös esimerkiksi kehonpainoharjoittelu, puutarha-askareet tai metsätyöt ajavat saman asian.  Lue tästä kyselyyn vastanneiden parhaimmat tavat pitää huolta lihasten toimintakyvystä.

Toukokuun teema: Hyvä syöminen – ateriarytmi

Jokaiselle löytyy oma tapa syödä hyvin, mutta voinemme olla samaa mieltä että säännöllinen syöminen on tärkeää jaksamisen ja hyvinvoinnin kannalta. Toukokuussa kysyimme vinkkejä hyvää ateriarytmiin, kiitos kaikille osallistuneille! Lue parhaimmat vinkit tästä >>

Huhtikuun teema: arkiliikunta ja -aktiivisuus

Huhtikuussa kysyimme, mikä on sinun tapasi pysyä aktiivisena arjessa. Saimme loistavia vinkkejä, kiitos kaikille osallistuneille. Lue parhaimmat ideat ja ota vinkit käyttöön!

Tulossa:

Hei klubilainen! PNK:n ensimmäinen klubitapahtuma järjestetään syksyllä 2017. Saat tiedon tapahtumasta sähköpostiisi, kun olet liittynyt PNK-klubin postituslistalle. Jos et ole vielä liittynyt, voit tehdä sen tästä >>