Juhlavuosi 2017

PNK:n juhlavuosi 2017

Vuonna 2017 juhlistamme 60 vuotiasta Paavo Nurmi -keskusta sekä Suomen satavuotista itsenäisyyttä! Lisäksi käynnissä on Liikkumisen unelmavuosi. Tämä Valo ry:n koordinoima hanke on ennen kaikkea tapa toimia – innostaen, osallistaen ja rohkaisten kokeilemaan. Liikkumisen kynnys pyritään tekemään matalaksi ja sen myötä uudella tavalla lisäämään liikettä, hyvinvointia ja iloa jokaisen arkeen. Niin kuin mekin PNK:ssa kannustamme tekemään!

#60vinkkiä -kampanja

Juhlavuoden kunniaksi haluamme kerätä vuoden aikana 60 erilaista hyväksi havaittua käytännöllistä vinkkiä parempaan oloon, hyvinvointiin sekä jaksamiseen arjessa. Lanseeraamme vuoden 2017 loppuun asti jatkuvan #60vinkkiä -kampanjan, jonka kuukausittain vaihtuvat teemat kannustavat sinua pohtimaan hyvinvointiisi vaikuttavia asioita eri näkövinkkelistä. Jokaisen kuukauden lopussa julkaisemme parhaimmat vinkit sekä Facebookissa että kotisivuillamme. Jaa siis vinkkisi, osallistut samalla leffalipun arvontaan (arvomme 1 lipun/kk, voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti)! Poimi hyvät ja toimivat ideat omaan hyvinvointiin!

Syyskuun teema: Kiireetön paluu arkeen

Onko kesäloma enää muisto vain ja syksyn kiireet puskevat päälle? Kalenteri on ehkä buukattu täyteen jo jouluun saakka? Miten sinä varmistat, että jaksat energisenä läpi syksyn? Jaa paras vinkkisi, miten pysyä aikatauluissa ja löytää aikaa myös rentoutumiselle ja hyvinvoinnille.

Jaa vinkkisi vastaamalla kyselyyn tai jakamalla vinkkisi Facebookissa tai Instagramissa tunnisteilla #paavonurmikeskus ja #60vinkkiä. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 2.10. maanantaina leffalippu! Kuukauden voittajaan ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti. Ota osaa kampanjaan ja jaa vinkkisi! Vastausaikaa on 30.9.2017 asti.

Elokuun teema: Luonnossa liikkuminen

Tiesitkö, että luonto vaikuttaa myönteisesti terveyteen ja hyvinvointiin tutkitusti ainakin kolmen väylän kautta:

  • Fyysinen aktiivisuus lisääntyy luonnossa, sillä liikumme luonnossa huomaamattamme reippaammin kuin sisätiloissa, vaikka liikunta tuntuu kevyemmältä.
  • Luonto elvyttää ja auttaa palautumaan stressistä. Keskittymiskyky paranee, ja syke ja verenpaine voivat madaltua.
  • Luonnossa liikkuminen edistää sosiaalista hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä: Suhtaudumme myönteisemmin muihin ihmisiin, ja mielialamme kohenee hyvin nopeasti. (Lähde: Metsähallitus, www.luontoon.fi

Lue luontoliikuntaan liittyvät kootut vinkit ja faktat tästä.

Kesäkuun teema: Lihaskuntoharjoittelu

Lihakset laiskistuvat nopeasti, ellei niitä käytä. Lihaskuntoharjoittelua ei siis parane unohtaa kesälomallakaan. Lihaksia voi harjoittaa kuntosalitreenillä, mutta myös esimerkiksi kehonpainoharjoittelu, puutarha-askareet tai metsätyöt ajavat saman asian.  Lue tästä kyselyyn vastanneiden parhaimmat tavat pitää huolta lihasten toimintakyvystä.

Toukokuun teema: Hyvä syöminen – ateriarytmi

Jokaiselle löytyy oma tapa syödä hyvin, mutta voinemme olla samaa mieltä että säännöllinen syöminen on tärkeää jaksamisen ja hyvinvoinnin kannalta. Toukokuussa kysyimme vinkkejä hyvää ateriarytmiin, kiitos kaikille osallistuneille! Lue parhaimmat vinkit tästä >>

Huhtikuun teema: arkiliikunta ja -aktiivisuus

Huhtikuussa kysyimme, mikä on sinun tapasi pysyä aktiivisena arjessa. Saimme loistavia vinkkejä, kiitos kaikille osallistuneille. Lue parhaimmat ideat ja ota vinkit käyttöön!

Tulossa:

Hei klubilainen! PNK:n ensimmäinen klubitapahtuma järjestetään syksyllä 2017. Saat tiedon tapahtumasta sähköpostiisi, kun olet liittynyt PNK-klubin postituslistalle. Jos et ole vielä liittynyt, voit tehdä sen tästä >>