Palvelut urheilijoille, seuroille ja lajiliitoille

Tarjoamme palveluja hyvän harjoittelun tueksi, valmentautumiseen ja ongelmien ennaltaehkäisyyn – mutta myös akuuttien vaivojen selvittämiseksi ja hoitamiseksi.

Urheiluseurojen ja lajiliittojen kanssa tehtävän yhteistyön tavoitteena on tuoda urheilulääketieteen huippuosaamista valmennuksen ja seuratyön tueksi. PNK tarjoaa laadukkaita ja monipuolisia palveluja niin urheilijoille kuin valmentajillekin. Esimerkiksi asiantuntijaluennot ovat tehokas tapa jakaa tietoutta, opettaa sekä tukea valmennusta. Seurojen kanssa tehtävä yhteistyö antaa urheilijoille myös mahdollisuuden edullisempaan, lajinmukaiseen ja osaavaan kuntotestaukseen, jota PNK tarjoaa ainoana toimijana Varsinais-Suomen alueella.

Meiltä saat asiantuntevaa osaamista ja tarkkaa tietoa tavoitteellisen harjoittelun tueksi myös koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana. Lue lisää >> 

Lääkärimme, testaajamme ja muu henkilökuntamme ymmärtävät urheilijan elämän erityisvaatimukset, sillä olemme tehneet yhteistyötä pitkään eri urheilun tahojen, kuten Turun Seudun Urheiluakatemian, urheiluseurojen, lajiliittojen, Olympiakomitean jne. kanssa. Haluamme tukea urheilijaa, jotta hän voi harjoitella, kilpailla ja menestyä.

Turun Seudun Urheiluakatemia (TSUA) -yhteistyö


Paavo Nurmi -keskus vastaa Turun Seudun Urheiluakatemian urheilijoiden terveydenhuoltopalveluista. Tämä sisältää terveystarkastuksia,  sairauksien hoitoa, ravitsemusohjausta, suorituskyvyn testauspalveluja ja opetusta. Omalääkäripalvelu on osa TSUA-yhteistyötä.

Antidoping-toiminta

Paavo Nurmi -keskuksen lääkärit ovat keskeisissä asiantuntijatehtävissä SUEK:ssa (Suomen urheilun eettinen keskus). Asiantuntijat tuntevat lääkkeiden erivapaushakemusten teon ja antidopingsäännöstöt. Kannustamme kaikkia urheilutoimijoita sitoutumaan puhtaan urheilun yhteisiin pelisääntöihin.