KUNTOTESTIEN AVULLA OMIIN TAVOITTEISIIN – TURVALLISESTI

Korona on kurittanut liikuntaa ja liikunnan harrastamista monella rintamalla. Toisaalta joidenkin lajien suosio on kasvanut voimakkaasti. Esimerkiksi golf ja tennis sekä luontoliikunnat kuten vaellus, suunnistus, pyöräily ja hiihto ovat olleet suositumpia kuin vuosiin. Hiihdon suosioon toki vaikutti, ainakin eteläisessä Suomessa, pitkästä aikaa olleet upeat lumiset talvikelit.

Moni on siis korona-aikana herättänyt itsessään uinuvan kestävyysliikkujan. Ja moni on myös uutta harrastusta aloittaessa käynyt kuntotestissä kartoittamassa oman lähtötasonsa – oman fyysistä kuntonsa – ja saanut kuntotasoaan ja tavoitteitaan tukevat liikuntaohjeet, niin juoksuun, pyöräilyyn kuin arjessa jaksamisen parantamiseen. Samalla on saatu myös mielenkiintoista tietoa terveyteen vaikuttuvista asioista ja siitä, kuinka oma kestävyyskunto, rasvaprosentti tai lihaskunto suhteutuvat saman ikäisten ihmisten keskiarvoihin.

Kestävyysliikuntaan oleellisina liittyvät tapahtumat, kuten maratonit ja pyöräilytapahtumat ovat myös olleet kortilla viimeisen vuoden aikana. Testiasemalla on kuitenkin havaittavissa toiveikkuutta tulevan kesän liikuntatapahtumien osalta, sillä monelle testiin tulijalla on toiveissa osallistua johonkin liikuntatapahtumaan. Toivotaan, että tapahtumat saadaan toteutettua ja että haave esim. maratonista toteutuu.

Paavo Nurmi -keskus tarjoaa kuntotestit joka lähtöön: elämänmuutosta aloittelevista huippu-urheilijoihin. Teemme ainoana alueella kaikkein vaativimmatkin suorituskyvyn testit, joten kunnon testaus, seuraaminen ja harjoitusohjeiden päivittäminen onnistuu myös korona-aikana, oli tavoite suunnattu sitten maratonille tai oman hyvinvoinnin parantamiseen. Testiin voit tulla oireettomana, ja ne tehdään turvallisesti korona-ohjeistukset huomioiden. Kokenut henkilökunta osaa neuvoa sinut lähtötasosi ja tavoitteesi mukaisiin mittauksiin sekä kuntokartoitukseen ja siten auttaa kohti tavoitteita – ovat ne asetettu sitten ensi kesään tai seuraavaan. Lue lisää kuntotesteistämme.

Testiajan voit varata soittamalla numeroon 010 3365 100.

Teksti: Miikka Pesola