PNK:N PALVELUT URHEILIJOIDEN TUEKSI – MYÖS POIKKEUSAIKANA

Asiantuntija-apua ja tehoa harjoitteluun poikkeusolosuhteissa

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan myötä urheilijat ja valmentajat ovat joutuneet kokonaan uuteen tilanteeseen. Kilpailutoiminta on tauolla. Totuttu ja perinteinen harjoittelu ei ole mahdollista. Turun kaupungin ylläpitämät liikuntapaikat on suljettu. Ryhmissä harjoittelu ei ole mahdollista. Paavo Nurmi -keskus voi olla harjoittelun arvokkaana tukena. Pidämmehän aina huolen urheilijan kunnosta, palautumisesta ja terveydestä – kokonaisvaltaisesti ja taidolla.

Liikunta ja urheilu, sekä tavoitteellinen harjoittelu, ovat poikkeustilankin aikana tärkeitä asioita. Urheilijat ovat pitkälti kadonneet valmentajan ”valvovan silmän” alta, ja harjoittelu on nyt korostuneen omaehtoista ja yksilöllistä valmentautumista. Urheilijalla on suuri vastuu omasta harjoittelustaan. Valmentajan on myös tavallista hankalampaa kontrolloida valmennuksen onnistumista ja kuormittavuutta. Palautuminenkin voi poikkeusoloissa olla tavallista haastavampaa.

Muuttunut tilanne tuo myös uusia mahdollisuuksia ja ratkaisumalleja. Onnistunut harjoittelu tarvitsee tuekseen luotettavaa taustatietoa. Millainen on kestävyyskunto? Onko hapenottoarvo riittävä ja paljonko sitä pitäisi parantaa? Millaisen työn ja ajan se vaatii? Paljonko on matkaa maajoukkueurheilijan tuloksiin? Mitä osa-aluetta tulisi juuri nyt harjoittaa? Onko kehon koostumus hyvä? Tarvitaanko lisää lihasmassaa?

PNK:n liikuntafysiologian ja liikuntalääketieteen asiantuntijat voivat juuri nyt auttaa sinua. Asiantuntijoiden tuottaman luotettavan tiedon avulla saat selville nykyisen kuntosi ja voit rakentaa valmentautumisen tulevaa huippua kohti. Valmennuksen seurannassa tulokset ohjaavat kohti oikeaa suuntaa.

PNK:ssa teemme, myös tämänhetkisissä poikkeusoloissa, yksilöllisiä kestävyyskunnon mittauksia mahdollisimman lajinomaisesti: juoksumatolla, pyöräergometrilla tai soutulaitteella. Kilpaurheilijan vaativimmissa testeissä mittaamme – ainoana alueella – myös hengityskaasuja sekä veren laktaattipitoisuutta suorituksen aikana. Räjähtävää voimaa mitataan hyppymatolla ja lihasvoimaa toistotesteillä. Kehonkoostumusta arvioidaan InBody –kehonkoostumuksen mittauksen avulla.

Tulokset ja halutut harjoitusohjeet annetaan aina kirjallisesti ja suullisesti sekä toimitetaan tarvittaessa sähköisesti haluttuun osoitteeseen.

Mikäli valmentajana kaipaat lisätyökaluja pelaajakohtaisten, yksilöllisten harjoitusohjeiden antamiseksi, niin tämä onnistuu Paavo Nurmi –keskuksen avulla. PNK voi myös avustaa sinua harjoitusohjeiden laatimisessa. Voimme laatia testauspaketin toiveidesi mukaiseksi.

Voit antaa vinkin pelaajillesi omaehtoisen harjoittelun tehostamiseksi.

Pelaaja pystyy hyödyntämään asiantuntijuuttamme ja monivuotista kokemustamme laadukkaasta kuntoharjoittelusta.

Yksilöurheilija voi tehostaa harjoitteluaan tarkentuneina rasitustasoina päivittäisessä valmentautumisessa.

Paavo Nurmi –keskus toimii urheilijan hyväksi valmennuksen tukena ja auttaa suorituskyvyn kehittymisessä.

PNK:n tuotevalikoimassa on myös henkilökohtainen Firstbeat Hyvinvointianalyysi, jolla voidaan arvioida aina tärkeä palautumisen aste. Saat tästäkin terveydenhuollon ammattilaisen antaman kirjallisen ja suullisen palautteen. Ja muistathan, että PNK:n liikuntalääketieteeseen perehtyneet lääkärit palvelevat urheilijoita tarvittaessa aina myös etäyhteyden kautta.

Ota yhteyttä, ja autamme löytämään juuri sinulle sopivan testipaketin. Soita puh. 010 3365 100 tai ota yhteyttä sivun alaosassa olevan yhteystietolomakkeen kautta.

Paavo Nurmi –keskus on Turun yliopiston yhteydessä toimiva liikunnan, terveyden ja hyvinvoinnin asiantuntijayksikkö. Erityisosaamistamme on tieteellinen tutkimustoiminta, liikkujien terveysongelmien ratkaiseminen ja tarkat fyysisen suorituskyvyn mittaukset. Suorituskykymittauksia olemme suorittaneet maajoukkueurheilijoille, jääkiekko- ja Veikkausliigajoukkueille, yksilöurheilijoille jne.