TYÖELÄMÄÄN TUTUSTUMASSA PNK:SSA

”Käytyäni itse urheilijan terveystarkastuksessa Paavo Nurmi -keskuksen Turun yliopiston toimipisteellä muutama kuukausi ennen TET-harjoittelua, kiinnostuin huimasti PNK:n erilaisista toiminnoista ja tutkimuksista. En silti tiennyt mitä paikalta odottaa, sillä Caribian toimipisteellä en ollut vielä käynyt. Kuvittelin, että paikka olisi samalla tavalla sairaalamainen. Olin kuitenkin väärässä astuessani ensimmäistä kertaa paikalle ja huomatessani paikan olevan hyvin rento ja enemmänkin toimiston tuntuinen. Paikalla ei ollut lääkäreitä valkoisilla takeillaan tai rokotuspiikeillään, vaan fysioterapeutteja huoneissa täynnä kuntolaitteita. Urheilijana, sekä suurena lääketieteen fanina, paikka sopisi täydellisesti minulle.

TET-viikkoni alkoi 22.10. maanantaina. Viikon aikana ehdin tutustumaan moniin erilaisiin työtehtäviin. Mahtavan henkilökunnan ansiosta pääsin myös kuuntelemaan erittäin mielenkiintoisia terveysluentoja suomen kielen lisäksi myös ruotsin kielellä.

Mieleenpainuvin asia viikossa on oltava InBody -kehonkoostumusmittaus, jossa kehosi läpi kulkee sähkövirta kuudella eri taajuudella, joka määrittelee kehosi lihaksen ja rasvan määrän kehossasi olevan veden avulla. Laite myös mittaa lantiosi ympärysmitan sekä paino-pituus suhteen ja kertoo, mitä asioita olisi kehitettävä.

Testit eivät olleet ainoa asia, mitä Paavo Nurmi -keskuksessa tehtiin. Toinen tärkeä osa oli testituloksien selittäminen asiakkaalle, sekä rankentavan palautteen antaminen ja jonkinlaisen tavoitteen asettaminen.

TET-viikolla opin paljon kehon mittauslaitteista, liikuntalääketieteestä ja jopa hieman lisää ruotsia. Viikko sujui mainiosti, mutta ehkä vähän liian nopeasti. Olisi ollut mukava jäädä vielä muutamaksi viikoksi.

Haluan kiittää ihmisiä tästä mahtavasta viikosta ja kiitos, kun teitte siitä mahdollisen. Kiitos myös mukaville ja ymmärtäväisille työtovereille.

26.10.2018
Santeri Herpola
Luostarivuoren koulu 9B2