UNELMIEN LIIKUNTAPÄIVÄ 10.5.2019

PNK on jälleen mukana Unelmien liikuntapäivässä, tule tasapainoilemaan kanssamme!

Arjessa tarvitsemme hyvää tasapainoa, oli kyse sitten kävelystä, pyöräilystä tai mistä tahansa liikkumisesta. Siksi tasapainoa tulisi harjoittaa säännöllisesti. Kun tasapainojärjestelmämme on kunnossa, on liikkuminen turvallista ja esimerkiksi kaatumisen riski pienempi.

Tasapaino määritellään joko staattiseksi tai dynaamiseksi:
– staattinen tasapaino on kykyä pitää asentoa paikallaan esimerkiksi seistessä
– dynaaminen tasapaino on asennon hallintaa liikkeessä (esim. kävelyssä)

Kun kehon painopiste on kontrollissa ja kehoon vaikuttavat voimat ovat keskenään tasapainossa, on liikkuminen turvallista. Seistessä ihmisen painopiste on noin navan korkeudella kehomme keskellä ja tukipinta jalkaterien alle, sekä niiden väliin, jäävällä alueella. Jos horjahdamme, painopiste siirtyy tukipinnan rajalle tai jopa sen ulkopuolelle. Tällöin asennon ylläpitäminen vaatii nopeaa korjausliikettä.

Tasapainoa voidaan ja kannattaakin harjoitella – näin pienennät mm. kaatumisen riskiä. Erilaisilla tasapainoharjoitteilla voidaan kehittää elimistömme aistijärjestelmiä. Harjoitteiden kautta vahvistamme tuntopalautetta, joka on perusta hyvälle tasapainolle.

PNK:ssa työharjoittelujaksoa suorittava fysioterapeuttiopiskelija Pasi on Unelmien liikuntapäivänä Turun keskustassa Kirjastosillan kupeessa (Itäinen Rantakatu 7) klo 11-14 kertomassa lisää tasapainosta ja miten sitä voi kehittää helposti – välineillä tai ilman. Pääset kokeilemaan tasapainotyynyä ja saat kolme helppoa harjoitusta kotiin viemisiksi. Tasapainoilemalla osallistut samalla Pola Loop -aktiivisuusrannekkeen arvontaan! Arvonta suoritetaan ja voittajaan ollaan yhteydessä 13.5. maanantaina henkilökohtaisesti.

Klikkaa itsesi Facebook-tapahtumaan ja kutsu kaverit myös mukaan 🙂