VIDEOSARJA: PAAVON VINKIT HYVINVOINNIN YLLÄPITÄMISEEN POIKKEUSOLOISSA

Tarjoamme uuden videosarjan välityksellä vinkkejä hyvinvoinnin ylläpitämiseen koronapandemian aiheuttamissa poikkeusoloissa. Kahdeksanosaisessa Paavon vinkkejä toimivaan etäpäivään -videosarjassa lääkäri, LT Harri Helajärvi ja koordinaattori Sini Kokkala pureutuvat poikkeusoloissa ajankohtaisiin jaksamisen haasteisiin ja tarjoavat vinkkejä omasta hyvinvoinnista ja terveydestä huolehtimisen tueksi. Videot on tehty yhteistyössä Turun yliopiston ja CampusSportin kanssa.

Videosarja alkaa 20.4. ja uusi video julkaistaan aina maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 14. Videot löytyvät YouTube-kanavaltamme sekä tietysti Facebookista ja Instagramista.

– Tämän kahdeksan videon sarjan avulla PNK on omalta osaltaan piristämässä ja tuomassa vaihtelua jokapäiväiseen elämään. Nostamme perinteisten jumppavideoiden oheen kokonaisvaltaisella otteella muitakin esim. etätyössä ilmeneviä ja jokapäiväisen elämän kannalta tärkeitä asioita, Helajärvi kertoo.

– Yhdessä jaksamme paremmin, kaikkien panosta tarvitaan, muistuttaa PNK:n ylilääkäri, professori Olli J. Heinonen.

Ensimmäisessä osassa käydään läpi keinoja etäoloissa helposti muodostuvien jumitusten välttämiseen ja vetreyttämiseen.

– Pitkäkestoisissa ja staattisissa työasennoissa niska-hartiaseudun ja selän oireilu korostuu. Etätyö ja kotona työskentely tai opiskelu voivat hankaloittaa tilannetta, sillä työpiste ja työtavat voivat olla huonompia, Kokkala huomauttaa.

Tulevissa osissa käsitellään mm. työn tauottamista, sosiaalisten verkostojen tärkeyttä, energiatasoja ja unen sekä palautumisen merkitystä. Löydät jatkossa kaikki videot kootusti täältä.