TtM, laillistettu ravitsemusterapeutti

Tehtävät PNK:ssa: Yksilövastaanotot, ravitsemustyöpajat, luennot

Olen opiskellut ravitsemustiedettä Göteborgin Yliopistossa ja Kuopiossa Itä-Suomen Yliopistossa. Olen aikaisemmin työskennellyt mm. ravitsemusterapeuttina Tyksin sisätautipoliklinikalla ja asiantuntijatehtävissä lääkeyrityksessä. Liikunta kuuluu perheeni jokapäiväiseen arkeen ja olen aina urheillut itse aktiivisesti. Kuulun myös kansalliseen Urheiluravitsemuksen Asiantuntijat –verkostoon.

Lauran ajatuksia työstä PNK:ssa: Nuoret urheilijat laittavat kymmeniä tunteja kuukaudessa siihen, että he jonakin päivänä olisivat omassa lajissaan maailman parhaita. Vasta viime vuosina on kunnolla herätty siihen, että tavoitteellisen harjoittelun osana myös ravitsemus vaikuttaa valtavasti kehittymiseen. Se vaikuttaa jaksamiseen, palautumiseen ja suorituskykyyn. Haluan olla osaltani auttamassa, jotta mahdollisimman moni urheilija saisi sen yhden lisäpalasen kohdilleen harjoittelussa. Jotta onnistuttaisiin yhdessä optimoimaan ruokarytmiä, ruuan laatua ja määrää niin, että se tukisi urheilijan arkea parhaalla mahdollisella tavalla. Ammattilaisen ohjauksessa urheilijan ei tarvitse stressata syömisiään, voimavaroja säästyy muuhun ja tekemisessä säilyy sopiva rentous.

Lue lisää ravitsemusohjauksesta. Vastaanottoaikoja ravitsemusohjaukseen löytyy pääasiassa joka toinen perjantai klo 9-14 välille.