Ylilääkäri
Professori, liikuntalääketieteen erikoislääkäri

Tehtävät PNK:ssa: Ylilääkäri ja PNK:n johtaja sekä Turun yliopiston terveysliikunnan professori. Tieteellisen tutkimuksen linjaus, ohjaus, resurssien sekä verkostojen luominen. Liikuntalääketieteen erikoislääkärikoulutuksen vastuuhenkilö. Opetus, asiantuntijaluennointi, tiedeviestintä. 

Muita tehtäviä: Kansainvälisen suunnistusliiton (IOF) lääketieteellisen komission puheenjohtaja, Suomen Olympiakomitean omalääkäriverkoston jäsen, Suomen Palloliiton lääkintävaliokunnan jäsen, nuorten suunnistusmaajoukkueen lääkäri, SUEK:n erivapauslautakunnan jäsen. Lukuisia muita urheilun, liikunnan ja terveydenhuollon asiantuntijatehtäviä.

Ollin ajatuksia työstä PNK:ssa: ”Liikunta, urheilu ja terveys ovat tärkeitä asioita niin yksilön kuin koko yhteiskunnankin kannalta. Tutkittu tieto on tärkeätä ja luo luotettavan pohjan oikeille valinnoille. On hienoa nähdä nuorten lääkäreiden kehittyvän erikoiskoulutuksensa aikana todellisiksi asiantuntijoiksi ja ammattilaisiksi. Tutkimusmaailma on lumoavaa, joka päivä tulee jännittäviä tutkimustuloksia, joita tulee kriittisesti tarkastella. Uuden oppiminen on hienointa mitä voi olla.”